[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1524637258565{background-color: #0e1a55 !important;}”][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Campsite Raleigh in Guizhou / Institute of Architectural Design of the South China University of Technology

Campsite Raleigh in Guizhou / Institute of Architectural Design of the South China University of Technology

© Li Yao

Echo of the mountains.  Image © Li Yaoopen and shared multifunctional space, and platforms on the second floor increase in the amount of micro-shift.  Image © Li YaoBamboo stairs that connect the theater and the platform of the multifunctional lodge.  Image © Li Yaothe open-air theater on the west side of the multifunctional space, consisting of a series of semicircular terraces.  Image © Li Yao+ 34

share

share

Or

https://www.archdaily.com/909386/raleigh-campsite-in-guizhou-architectural-design-institute-of-south-china-university-of-technology
The round meeting place is paved with gravel at the southern point.  Image © Li YaoThe round meeting place is paved with gravel on the south side. Image © Li Yao

Text description of the architects. This is a non-profit youth development campsite rooted in a mountain village to explore a mode that blends youth campsite with rural development. This project was donated through a corporate design proposal and was built in collaboration by Raleigh escorts and local artisans. After the event is over, non-profit youth development activities are regularly organized on the campsite in order to continuously promote youth and country development.

Bird's eye view.  Image © Li YaoBird’s eye view. Image © Li Yao1F plan1F planView from the county road.  Image © Li YaoView from the county road. Image © Li Yao

The project is located on a narrow slope of the mountain near the entrance to the village, where the village road connects to the county road. The mountains stretch in the distance. The site is an abandoned elementary school with a three-story teaching building. Given the compact location, the design adopts a concentrated layout. To the south of the renovated teaching building there is a multifunctional lodge and a variety of outdoor venues. New service facilities (washrooms, toilets, shower rooms, kitchen) were set up around the main activity area. At the intersection of the campsite entrance and the village street there is a village library that is open to the neighborhood, especially for children.

the relationship between the project and the location.  Image © Li Yaothe relationship between the project and the location. Image © Li Yao

In Guizhou it is moderate, yet rainy. Rain protection and ventilation are the main needs of local buildings. The multifunctional lodge, the most important place on the campsite, built a continuous space with a wave-shaped basket membrane. The plane is not orthogonal with scattered spaces open to the mountains and villages. The platforms increase in height with the microdisplacement. Pixelated bamboo interfaces are translucent. Overall, these form a settlement area. People can perceive the activities of the companions and the natural landscape and experience the open, interactive and shared atmosphere on the campsite.

the relationship between the multifunctional lodge, the camproad and the eastern trees.  Image © Li Yaothe relationship between the multifunctional lodge, the camproad and the eastern trees. Image © Li YaoAxon of the campsiteAxon of the campsiteThanks to the multifunctional space, the aircraft is open to the mountains and villages.  Image © Li YaoThanks to the multifunctional space, the aircraft is open to the mountains and villages. Image © Li Yao

The bottom is covered with gravel for good drainage. The ground floor of a multifunctional lodge is paved with local stone like an archipelago in the sea. Berg touches the campsite to the west, a series of semicircular terrace theaters on the slope end the expanding contour. They form group activity places of varying degrees and together with the bamboo interface form.

Bamboo stairs that connect the theater and the platform of the multifunctional lodge.  Image © Li YaoBamboo stairs that connect the theater and the platform of the multifunctional lodge. Image © Li Yaothe open-air theater on the west side of the multifunctional space, consisting of a series of semicircular terraces.  Image © Li Yaothe open-air theater on the west side of the multifunctional space, consisting of a series of semicircular terraces. Image © Li Yao

The library consists of a reception area with a view of the entrance to the campsite and a reading room with a view of the village street. Two triangular frames move half a story; The two elevations are connected by a small staircase. Bookshelves, platforms and wooden furniture in the reading room are designed according to children’s standards. The library is open to the community on a long-term basis, giving children the opportunity to read, play, and seek help with schoolwork.

The library reading room with a view of the village street and the transparent facade offer the village internal activities.  Image © Li YaoThe library reading room with a view of the village street and the transparent facade offer the village internal activities. Image © Li Yaoin the library.  Image © Qijie Sun.in the library. Image © Qijie Sun.

Stone and bamboo are traditional building materials in this area, so the service buildings and library are built using molded bamboo concrete and local masonry technology. Their volumes are carefully defined in order to structure the dynamic connection with the reserved building, the multifunctional lodge and the border with the campsite. The constitution of your room places value on openness and ventilation. Their local construction process, in which cast and masonry handicrafts are combined on site, forms an antithesis relationship to the assembly system of the light elements of the multifunctional lodge. These improve the camping atmosphere in the village environment by combining elements with something different.

Details of the Mansonry wall of the washroom.  Image © Xiaobao YangDetails of the Mansonry wall of the washroom. Image © Xiaobao YangWashroom.  Image © Xiaobao YangWashroom. Image © Xiaobao Yang

Comments are closed.